Χανιά: +30 2821058711

Παλαιόχωρα: +30 2823043329

Καλύβες: +30 6977355112

Email: info@chpc.gr

Χάρης Κελεσίδης Φυσικοθεραπευτής

B.Sc, M.Sc, OMT

O Χάρης Κελεσίδης εργάζεται στο Κέντρο Φυσιοθεραπείας Χανίων από τον Οκτώβρη του 2023. Μετά από εφτά χρόνια διαμονής στην Αγγλία αποφάσισε να επιστρέψει στα Χανιά ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει όλη τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησε εκεί στην τοπική κοινότητα όπου μεγάλωσε και τον διαμόρφωσε.

Πιο συγκεκριμένα αποφοίτησε από το course του Coventry University, MSc Manual Therapy. Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από την IFOMPT και τον MACP στο οποίο είναι μέλος μετά τη διεκπεραίωση μίας απαιτητικής πρακτικής στο Queen Mary Hospital του Nottingham, UK. Επίσης είναι απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2014 και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών όπως και του HCPC (Health Care Profession Council of UK).

Στην Αγγλία δούλεψε σε διάφορους ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας ως αυτόνομος φυσικοθεραπευτής σε απαιτητικές θέσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια στην διαμονή του εκεί αποφάσισε να μεταφερθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα δουλεύοντας για τον NHS (Αγγλικό Ε.Σ.Υ.) ως Ειδικός Μυοσκελετικός Φυσικοθεραπευτής. Εκεί ο Χάρης ανέπτυξε γνώσεις και skills μέσω της συνεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης μέσω σεμιναρίων, evening lectures, μέρες CPD αλλά και συμμετοχής σε workshop ως chair. Τέλος, κατόρθωσε να ολοκληρώσει το Roadmap για την επιτυχημένη εγγραφή του ως Πρώτης επαφής Φυσικοθεραπευτής (First Contact Physiotherapist) μέσω της χαρτογράφησης όλης της παραπάνω συνεχούς εκπαίδευσης σε συγκεκριμένα κριτήρια που απαιτεί το Roadmap.

Ο Χάρης είναι ειδικός στην αξιολόγηση ασθενούς πρώτης επαφής και ειδικός στους χειρισμούς για την κινητοποίηση των περιφερικών αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης. Επίσης ένα δυνατό του σημείο είναι η ικανότητα να εφαρμόζει τις αρχές του ΒιοΨυχοΚοινωνικού μοντέλου για την αντιμετώπιση Μυοσκελετικών Παθήσεων.

Στον προσωπικό του χρόνο του αρέσει να περνάει χρόνο με την οικογένεια του πηγαίνοντας πεζοπορικές εκδρομές, όπως και να παίζει Ούτι για έμπνευση και χαλάρωση.

Η ομάδα των φυσικοθεραπευτών του Κέντρου Φυσιοθεραπείας Χανίων:

Γνωρίστε τους φυσικοθεραπευτές που είναι υπεύθυνοι για την αποκατάστασή σας.