Χανιά: +30 28210 58711

Παλαιόχωρα: +30 28230 43329

Καλύβες: +30 28250 32807

Email: info@chpc.gr

Κωνσταντίνος Ιλινόιου Τσουρούφλης

Κωνσταντίνος Ιλινόιου Τσουρούφλης Φυσικοθεραπευτής

BSc, MT

Μυοσκελετικός & Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής Εξωτερικός Συνεργάτης

Ο κ. Ιλινόιου – Τσουρούφλης είναι φυσικοθεραπευτής και εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Χανίων από τον Ιούλιο του 2020. Ο τομέας ειδίκευσής του είναι αυτός της αξιολόγησης και θεραπείας νευρο-μυοσκελετικών παθήσεων, μέσω των τεχνικών χειροθεραπείας (manual therapy), όλων των περιφερικών και σπονδυλικών αρθρώσεων καθώς και των νευρικών δομών. Παράλληλα έχει εμπειρία στην διαχείριση και αποκατάσταση μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών.

Ο κ. Ιλινόιου – Τσουρούφλης είναι μυοσκελετικός φυσικοθεραπευτής, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) και απόφοιτος του  τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Αθήνα). Είναι επίσης εγγεγραμμένος στο φορέα Health & Care Professions Council του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του κλινικής κατάρτισης, έχει εκπαιδευτεί στο manual therapy και συγκεκριμένα στην αναγνωρισμένη μέθοδο Maitland (IMTA), ενώ έχει επίσης πιστοποίηση στη θεραπεία και διαχείριση διαταραχών των μαλακών ιστών (IMTT myofascial trigger point).

Πρόσφατα ξεκίνησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην αθλητική φυσιοθεραπεία, μέσω του εκπαιδευτικού φορέα H-OMT-D και εγκεκριμένο από το British Journal of Sports Medicine (BJSM).

Ο κ. Ιλινόιου – Τσουρούφλης εργάζεται επίσης στην Παλαιόχωρα, ως φυσιοθεραπευτής στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Τη σεζόν 2017-18, διετέλεσε φυσιοθεραπευτής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πλατανιά στην Superleague. Η εργασιακή του εμπειρία από το 2014, σε φυσιοθεραπευτήρια ιδιωτών και νοσοκομεία, αποτελεί παρακαταθήκη για την ομάδα και την κλινική μας.

Δείτε τους υπόλοιπους φυσικοθεραπευτές του Κέντρου Φυσιοθεραπείας Χανίων:

Γνωρίστε τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την αποκατάστασή σας