Χανιά: +30 28210 58711

Παλαιόχωρα: +30 28230 43329

Καλύβες: +30 28250 32807

Email: info@chpc.gr

Μασάζ στα Χανιά - Θεραπευτική Μάλαξη

Η θεραπευτική μάλαξη (μασάζ) είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον δια χειρός χειρισμό των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων για διάφορους σκοπούς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και είδη μασάζ με βάση είτε την προέλευση είτε τον στόχο της εφαρμοζόμενης τεχνικής. Η εξειδίκευσή μας στο θεραπευτικό, αθλητικό και χαλαρωτικό μασάζ προσφέρει οφέλη όπως μείωση του πόνου, προετοιμασία των μυϊκών ομάδων και μείωση του στρες.

 

Οι χειρισμοί δια χειρός, που συνδέονται με κάθε τύπο μασάζ, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την κινητοποίηση της λεμφικής κυκλοφορίας. Το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τον μυϊκό ιστό και μειώνει τις επώδυνες συσπάσεις και τους σπασμούς. Επιπλέον, η εφαρμογή πίεσης τείνει να μειώνει την υπερενεργοποίηση (σφίξιμο) των μυών και το αίσθημα της δυσκαμψίας. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ευλυγισία και το εύρος κίνησης και μειώνεται η συμπίεση των περιφερικών νεύρων.

 

Το αθλητικό μασάζ στοχεύει να ενισχύσει την απόδοση ή/και να βοηθήσει τις καταπονημένες μυικές ομάδες να αναρρώσουν πιο γρήγορα. Οι θεραπευτές μας λαμβάνουν υπόψη τους πολλές μεταβλητές όπως το προπονητικό στάδιο του αθλητή, το ιστορικό, πιθανούς τραυματισμούς κ.λπ., που τους οδηγούν στην επιλογή της κατάλληλης τεχνικής.

 

Το χαλαρωτικό μασάζ χρησιμοποιείται για την προώθηση της γενικής χαλάρωσης και την αντιμετώπιση του άγχους. Το μασάζ θεωρείται ότι απελευθερώνει ενδορφίνες, φυσικές χημικές ουσίες του ανθρώπινου οργανισμού που μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια, προάγοντας το αίσθημα της ευεξίας.

 

Εν κατακλείδι, η μάλαξη μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο στη διαχείριση των καθημερινών απαιτήσεων και των δραστηριοτήτων. Επομένως, ανεξάρτητα από το αν κλείσετε μια συνεδρία για ένα συγκεκριμένο θέμα υγείας ή απλώς για την ευεξία σας, η μάλαξη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για εσάς χωρίς καμία αμφιβολία.

Ενδιαφέρεστε για θεραπευτική μάλαξη - Μασάζ στα Χανιά;