Χανιά: +30 28210 58711

Παλαιόχωρα: +30 28230 43329

Καλύβες: +30 28250 32807

Email: info@chpc.gr

Ζαχαρίας Σηφάκης - Φυσιοθεραπευτής Χανιά Κρήτης

Φυσικοθεραπευτής στα Χανιά
Ζαχαρίας Σηφάκης

B.Sc(Hons), OMT, MMACP, MAACP, CGIMS

Ειδικός Μυοσκελετικός Φυσιοθεραπευτής
Βελονιστής
Υπεύθυνος Αποκατάστασης

Ο Ζαχαρίας Σηφάκης είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής αποκατάστασης του Κέντρου Φυσιοθεραπείας Χανίων.

Ειδικεύεται στην κινητοποίηση με ειδικούς χειρισμούς σπονδυλικής στήλης και άκρων, στο βιοιατρικό βελονισμό, στη μέθοδο ξηράς βελόνας, στην ενδομυϊκή διέγερση κατά Gunn (Gunn IMS), καθώς και στη διαφοροδιάγνωση  νευρομυοσκελετικών παθήσεων και αθλητικών τραυματισμών.

Ο Ζαχαρίας Σηφάκης είναι ειδικός μυοσκελετικός φυσιοθεραπευτής (OMT), μέλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας Μυοσκελετικών Φυσιοθεραπευτών, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ορθοπεδικής Φυσικοθεραπείας με Χειρισμούς, μέλος του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών-Βελονιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Acupuncture Association of Chartered Physiotherapists) και του Ινστιτούτου μελέτης και θεραπείας του πόνου (I-STOP Καναδάς).

Ο φυσικοθεραπευτής Ζαχαρίας Σηφάκης είναι εξειδικευμένος στη χρήση χειρισμών υψηλής ταχύτητας στη σπονδυλική στήλη και στις εφαρμογές ξηράς βελόνας, για τη θεραπεία χρόνιων νευροπαθητικών και μυοσκελετικών συνδρόμων και παθήσεων.

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσιοθεραπείας του Charles University of Prague (Τσεχία).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Μυοσκελετική Φυσιοθεραπεία από τον φορέα εκπαίδευσης “Hellenic OMT Diploma” (HOMTD) που έχει πιστοποιηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Ειδικών Μυοσκελετικών Φυσιοθεραπευτών (IFOMPT).

Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει δύο ενότητες στην καρδιολογική αποκατάσταση, σε επίπεδο Master of Science, από το Keele University του Ηνωμένου Βασίλειου.

Ο φυσιοθεραπευτής Ζαχαρίας Σηφάκης έχει ολοκληρώσει την προχωρημένη εκπαίδευση στον βελονισμό μέσω της Βρετανικής Ένωσης Βιοιατρικού Βελονισμού (British Medical Acupuncture Society) και του Βρετανικού Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών-Βελονιστών.

Έχει διδαχθεί από τον Δρ. Chan Gunn που θεμελίωσε και ανέπτυξε μια μέθοδο θεραπείας του νευροπαθητικού πόνου, που ονομάζεται ενδομυϊκή διέγερση (IMS).

Το 2016 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ετήσιο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αλγολογία που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας. Το πρόγραμμα υπάγεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της διεθνούς ομοσπονδίας για την μελέτη του πόνου (International Assossiation for the Study of Pain – IASP) και έχει πιστοποιηθεί και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Επίσης το 2016 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 11 εβδομάδων, στη διάγνωση και φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση ορθοπεδικών περιστατικών με μυοσκελετικό ή νευροπαθητικό πόνο.

Μετά και την επιτυχία στην τελική διαδικασία εξέτασης είναι διαπιστευμένος θεραπευτής της ένωσης καθηγητών κατά Maitland (International Maitland’s Teachers Assossiation-IMTA).

Το 2018 ξεκίνησε μια νέα εξειδίκευση στην αθλητική φυσιοθεραπεία μέσω του ινστιτούτου HOMTD που έχει εγκριθεί και από το British Journal of Sports Medicine (BJSM).

Τελευταίο και μη εξαιρετέο, το 2019 ολοκλήρωσε με επιτυχία το δίπλωμα “FIFA Diploma in Football Medicine”, που έχει πιστοποιηθεί και παρέχεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Federation Internationale de Football Assossiation).κ

Η ομάδα των φυσικοθεραπευτών του Κέντρου Φυσιοθεραπείας Χανίων:

Γνωρίστε τους φυσικοθεραπευτές που είναι υπεύθυνοι για την αποκατάστασή σας.